Agris.cz - agrární portál

ZN:Česká drůbež chce postavit odchovnu kuřic na Domažlicku

23. 10. 1998 | ČTK

ZN:Ceská drubež chce postavit odchovnu kuric na Domažlicku

PRAHA 23.ríjna (CTK) - Pres záplavu konzumních vajec vyroste nová farma pro odchov kuric v katastru obce Spálenec u Ceské Kubice, pripravena je projektová dokumentace dvou areálu s celkovou kapacitou 1,2 miliónu nosnic v katastru obce Srby. Aktivity spolecnosti Ceská drubež, zastoupené zde zatím jediným pracovníkem, podporují finance z Nemecka, informují dnešní Zemské noviny.

Jak listu sdelil predseda Ceskomoravského svazu výrobcu a zpracovatelu drubeže a vajec František Novák, existuje nebezpecí napojení techto farem na zahranicní obchodní retezce ovládající postupne tuzemský trh s potravinami. Výsledkem by podle nej bylo zvýšení nadprodukce vajec v CR až na 500 miliónu kusu rocne. Tím by podle listu došlo k ohrožení kompletní domácí vertikály, od chovatelu kurat pres dodavatele technologií a krmných smesí až po vlastní producenty vajec.

do vaj


Zdroj: ČTK, 23. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 22:00