Agris.cz - agrární portál

Zeman považuje protestní akce zemědělců za kontraproduktivní

19. 10. 1998 | ČTK

Zeman považuje protestní akce zemedelcu za kontraproduktivní

PRAHA 19.ríjna (CTK) - Za kontraproduktivní oznacil pripravované protestní akce zemedelcu na dnešní tiskové konferenci predseda Vlády CR Miloš Zeman. "Domnívám se, že by ze strany Agrární komory bylo vhodnejší, aby s vládou vyjednávala, tak jako s ní vyjednávaly napríklad odbory z rozpoctových a príspevkových organizací," rekl.

Podle Zemana tato vláda již prokázala, že je ochotna k racionálnímu jednání. "Pokud se ale nekdo domnívá, že s vládou nebude jednat, ale bude demonstrovat, prokazuje svoji nezpusobilost pro jednání," dodal Zeman s tím, že soucasná vláda je vuci zemedelcum vstrícná.

Jako príklad uvedl zavedení dodatkového cla na dovoz pšenice z Madarska, fakt, že vláda bude jednat na svém príštím zasedání o opatreních, která mají zastavit dovoz cukru do CR. Poukázal na to, že vláda dnes projednala a schválila návrh vecného zámer zákona o ochrane domácích výrobcu proti subvencovaným dovozum. Soucasne však zduraznil, že se vláda nenechá vydírat.

"Pokud zemedelci, kterí v podstate nedemonstrovali v situaci, kdy zemedelská politika vlád pro ne byla výrazne nevýhodnejší než politika vlády dnešní, našli odvahu demonstrovat až proti vláde, která se snaží vyhovet jejich zájmum, tak tímto ultimativním postojem své zájmy pouze oslabují," uzavrel Zeman.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 19. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 03:48