Agris.cz - agrární portál

Proagro vykáže za loňský rok ztrátu pět miliónů korun

7. 5. 1997 | ČTK

Proagro vykáže za lonský rok ztrátu pet miliónu korun

LIBEREC 7.kvetna (CTK) - Ztrátu ve výši zhruba peti miliónu korun vykáže za lonský rok a.s. Proagro Liberec, která je dominantním výrobcem a prodejcem krutího masa na ceském trhu. CTK o tom dnes informoval vedoucí ekonomického útvaru spolecnosti Luboš Kunášek. Proagro dodalo vloni na domácí trh 900.000 kilogramu krutího masa a obrat firmy dosáhl 78 miliónu korun.

Mimo chovu a prodeje krut se zabývá Proagro zemedelským výkupem, službami pro zemedelce a obchodní cinností. Do budoucna predpokládá spolecnost rozšírení zemedelské prvovýroby a chovu krut. "Investovat chceme predevším do zpracovatelského prumyslu, dosud nemáme ani vlastní porážku," doplnil Kunášek.

Velkou konkurenci pro firmu predstavují dodávky krutího masa ze zahranicí, predevším z Francie. Dovoz je z vývozních zemí dotován, proto jsou ceny krutího masa nižší než z místních velkochovu. "Pod tyto ceny se vzhledem ke stoupajícím cenám obilí nemuže dostat," potvrdil Kunášek.

Základní jmení a.s. Proagro je 80 miliónu korun. Témer 50 procent akcií vlastní drobní akcionári, 36 procent jedna fyzická osoba a zhruba 14 procent spolecnost PROF. Firma má 45 pracovníku. Podle Kunáška hodlá Proagro zvýšit v letošním roce obrat na 85 miliónu a hospodarení by melo skoncit ziskem ve výši 2,5 miliónu korun.

Petra Laurinová jw


Zdroj: ČTK, 7. 5. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 11:32