Agris.cz - agrární portál

Maďarsko dnes protestovalo proti novým clům na pšenici

9. 10. 1998 | ČTK

Madarsko dnes protestovalo proti novým clum na pšenici

PRAHA 9.ríjna (CTK) - Stredecní rozhodnutí vlády zavést ochranné clo na dovoz madarské pšenice vyvolalo v Budapešti nespokojenost, kterou dnes v Praze tlumocil ministru zahranicí Janu Kavanovi jeho madarský protejšek János Martonyi. Ministri se proto dohodli na zahájení "okamžitých konzultací", jež by podle Martonyiho melo rozhodnutí vlády zmenit. Budapešt je podle nej zároven pripravena se s cerstvým "sporem" obrátit na WTO.

"Máme zde precedens, protože vuci slovenské strane byl zaveden obdobný proces, kde jsme prezentovali madarský postoj, že (zavedení ochranných cel) naráží na regule WTO a .strany (pak) došly k dohode, že zavedená cla byla snížena," rekl Martonyi na dotaz CTK.

Kavan, jenž ve stredu podle informací CTK na zasedání vlády návrh na zavedení cel nepodporil, pred novinári zduraznil zájem na nalezení "uspokojivého rešení pro obe strany".

dst ter


Zdroj: ČTK, 9. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 12:17