Agris.cz - agrární portál

Maďarský ministr bude v pátek v Praze zřejmě jednat i o pšenici

8. 10. 1998 | ČTK

Madarský ministr bude v pátek v Praze zrejme jednat i o pšenici

PRAHA 8.ríjna (CTK) - O integraci Ceské republiky a Madarska do NATO a Evropské unie, ale zrejme i o stredecním rozhodnutí vlády zavést ochranné clo na dovoz madarské pšenice, budou v pátek jednat šéfové diplomacií obou zemí Jan Kavan a János Martonyi. Madarský ministr do Prahy prijede na jednodenní návštevu, behem které ho prijme i prezident Václav Havel, predseda Poslanecké snemovny Václav Klaus a premiér Miloš Zeman.

"Martonyi by mel v Praze jednat predevším o spolupráci a koordinaci našeho postupu pri integraci do NATO a EU. Jednat by se melo i o mezinárodním politickém vývoji a cesko-madarské spolupráci," uvedl dnes tiskový odbor ceského ministerstva zahranicí pro CTK.

Zavedení mimorádného cla na pšenici navrhl dva dny pred návštevou madarského politika ceský ministr zemedelství Jan Fencl. Podle informací CTK byl Kavan spolecne s nekterými dalšími cleny vlády proti tomuto návrhu. Obdobné ochranné opatrení už prijalo napríklad Slovensko, což pri nedávném pražském zasedání clenských zemí Stredoevropské dohody o volném obchodu (CEFTA) kritizoval madarský premiér.

David Steiner jd hš


Zdroj: ČTK, 8. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.05.2024 09:09