Agris.cz - agrární portál

TV Nova hodlá podle MfD proniknout na trh minerálních vod

5. 10. 1998 | ČTK

PRAHA 5.ríjna (CTK) - Na nový ambiciózní projekt televize Nova upozornuje Mladá fronta Dnes (MfD). Po nedávno ohlášeném zámeru nejúspešnejší tuzemské soukromé televize proniknout do pohostinství se sítí restaurací U Nováka se rýsuje ambiciózní projekt, který k Nove poutá jednoho z predních producentu minerálních vod - spolecnost Karlovarská Korunní kyselka, píše deník.

Podle nej Karlovarskou Korunní kyselku postupne od trí spolecníku kupuje pražská spolecnost Racie, která je kapitálove svázaná s firmou Nova Centrum ze skupiny Beseda Holding, která pro televizní stanici zajištuje marketingové, propagacní a obchodní služby. Hmatatelným výsledkem majetkové rošády v karlovarské firme je masivní reklamní kampan na Korunní kyselku, kterou Nova odstartovala pred nekolika týdny. Zároven se na zadní etikete minerálky objevilo logo Nova centrum, obsahující ochrannou známku Nova, píše MfD.

Odborníci, o jejichž názory se list opírá, oznacují takzvaný branding - tedy prodej chránené znacky a její užití na mnoha ruzných produktech - za perspektivní i v Ceské republice. Prunik Novy do nové podnikatelské oblasti, v níž chce zhodnotit své logo, však podle jejich názoru nemusí být vzhledem ke zvolenému produktu jednoduchý. "Nevím, zda sázka na vodu je to pravé. Tento trh je u nás v plenkách a lidé si teprve odvykají pít vodu z kohoutku. Znacky v této oblasti zatím nehrají príliš velkou roli," cituje MfD Tomáše Krásného z marketingové agentury Incoma.

Jak deník dodává, Karlovarská Korunní Kyselka patrí mezi petici nejvetších firem v oboru. Její produkt drží sedmé místo mezi znackovými vodami.

kri jam


Zdroj: ČTK, 5. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 20:21