Agris.cz - agrární portál

Becherovka pohrozila žalobou slovenské firmě, jež chce likér vyr

1. 10. 1998 | ČTK

Becherovka pohrozila žalobou slovenské firme, jež chce likér vyrábet

PRAHA 1.ríjna (CTK) - A.s. Jan Becher-Karlovarská Becherovka (JBKB) pohrozila trestním oznámením slovenské spolecnosti Simpex Plus, která hodlá zaregistrovat ochranou známku Becherovky a likér podle puvodního receptu z roku 1807 vyrábet. Simpex získal výhradní právo na výrobu Becherovky od ceského podnikatele Zdenka Hoffmana.

"Producent této imitace Becherovky byl písemne upozornen na skutecnost, že pokud zahájí produkci neceho, co jakýmkoli zpusobem porušuje naše práva, upozorníme na tuto skutecnost odpovedného státního zástupce," sdelil dnes CTK mluvcí JBKB David Binar.

Míní, že výrobou Becherovky by její slovenský producent i Hoffman spáchali trestné ciny porušování práv k ochranné známce a nekalé souteže.

Podle nej již právníci likérky podnikli v minulých dnech právní kroky proti pokusu o registraci ochranné známky Becherovky ze strany Zdenka Hoffmana a s ním spolupracující spolecností na Slovensku. Doplnil, že vedení spolecnosti produkci falešné Becherovky nikdy nepripustí.

Miroslav Molcík jw


Zdroj: ČTK, 1. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 10:01