Agris.cz - agrární portál

Adex chce ročně vyrábět pět tisíc tun krůtích finálních výrobků

24. 3. 1998 | ČTK

Adex chce rocne vyrábet pet tisíc tun krutích finálních výrobku

PLZEN/LOM U TACHOVA 24.brezna (CTK) - Akciová spolecnost Adex v Lomu u Tachova, která je v CR jediným zpracovatelem jatecných krut, zahájila koncem roku provoz nové linky na výrobu krutích finálních výrobku. Jde o krutí polotovary a uzenárské výrobky. Na nové lince by spolecnost mela zpracovat okolo peti tisíc tun krut, což predstavuje podíl 40-50 procent z celkového objemu rocne zpracovaných krut. Pro CTK to uvedl reditel spolecnosti Jan Volný.

V rámci ceského masného prumyslu je Adex jediným výrobcem obalovaných mražených krutích polotovaru, jež se na ceský trh dostávaly díky dovozu. Krome techto nových sedmi druhu firma vyrábí kolem 25 druhu krutích uzenin.

Krutí porážka v Lomu u Tachova zahájila provoz zacátkem roku 1994. V prvním roce provozu závod zpracoval 6,2 tisíce tun krut. Množství zpracovaných krut se každorocne zvyšuje o 15-20 procent. V soucasné dobe Adex zpracovává 800 tun krut za mesíc a porážku bude stále zvyšovat, takže za rok by mel zpracovat v prumeru 10-12 tisíc tun krut.

Tržby spolecnosti se za lonský rok priblížily hranici 500 miliónu korun, kterou by v letošním roce chtela prekrocit. Vlivem špatné platební morálky a všeobecné hospodárské situace v CR však hospodarení za lonský rok ukoncí v cervených císlech, dodal Volný.

Pavel Kovárík do


Zdroj: ČTK, 24. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 20:21