Agris.cz - agrární portál

Proti padělání alkoholu používá Fruko-Schulz hologramy na etiket

1. 10. 1998 | ČTK

Proti padelání alkoholu používá Fruko-Schulz hologramy na etikete

PRAHA 1.ríjna (CTK) - Zrejme jediným domácím lihovarnickým podnikem, který používá na etiketách lihovin hologramy, je jindrichohradecká spolecnost Fruko-Schulz, píší dnešní Hospodárské noviny (HN). Ackoli zmínené hologramy prodražují vodku ci rum o korunu na láhev, jsou spolehlivou ochranou proti padelání výrobku firmy, poznamenal list.

Tento zpusob ochrany se firme vyplácí, nebot padelky lihovin poškozují postižené firmy, uvedl list. Financní reditel spolecnosti Josef Nejedlý v HN míní, že by se však o ochranu pravosti lihovin mel starat predevším stát. Unikají mu totiž stamilióny na spotrební dani.

Spolecnost Fruko-Schulz, která vyrábí pres šedesát druhu nápoju, se krome alkoholu venuje z ekonomických duvodu i výrobe sirupu. Ty nejsou zatížené spotrební daní a posilují tzv.cash-flow firmy. Ta denne na zálohách spotrební dane platí zhruba milión korun, obchodní retezce však platí za zboží mnohem pozdeji, postežoval si Nejedlý. Firmu to podle nej zatežuje, proto má výroba sirupu takový význam, dodal v listu.

aol nth


Zdroj: ČTK, 1. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 22:52