Agris.cz - agrární portál

Zisk francouzské LVMH v prvním pololetí klesl kvůli Asii

24. 9. 1998 | ČTK

Zisk francouzské LVMH v prvním pololetí klesl kvuli Asii

PARÍŽ 24.zárí (CTK) - Provozní zisk francouzského výrobce znackových alkoholických nápoju LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton v prvních šesti mesících roku klesl na 3,13 miliardy francouzských franku (552 miliónu dolaru) z lonských 3,36 miliardy FRF. Spolecnost to uvedla ve své dnešní zpráve, pokles zisku trhy ocekávaly.

Cistý zisk LVMH se snížil na 1,48 miliardy z lonských 1,58 miliardy. Obrat klesl na 20,41 miliardy z 21,59 miliardy FRF.

Výrazne stoupl zisk divize šampanského a vín, parfému a kosmetiky. Zisk divize destilátu a cestovních zavazadel a odevu se zvýšil nepatrne. Ostatní aktivity spolecnosti vykázaly ztrátu.

Vzhledem ke zhoršujícímu se hospodárskému klimatu firma ocekává slabší výsledky ve druhém pololetí, cistý výsledek za celý letošní rok se proti lonsku zrejme zvýší jen mírne, bude však záležet na pohybu devizových kursu. Opatrná predpoved plyne ze slabého kursu jenu, z krize ruského financního trhu a ze situace v Latinské Americe.

LVMH, jejíž obrat predloni vytvorila ze 40 procent Asie, má ve svém sortimentu napríklad zavazadla Louis Vuitton, šampanské Dom Perignon a konak Hennessy, napsala agentura Reuters.

pok ple


Zdroj: ČTK, 24. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 10.05.2024 15:21