Agris.cz - agrární portál

Zelenou naftu podpořil rozpočtový výbor sněmovny

19. 9. 1997 | Práce

Práce - 19.9.1997

Zelenou naftu podporil rozpoctový výbor snemovny

Praha (ror). Zahrnutí úlev u spotrební dane na naftu pro podnikatele v zemedelství a lesnictví vcera podporil rozpoctový výbor Poslanecké snemovny. Pro tzv. zelenou naftu hlasovali lidovci a opozice, proti byla ODS a ODA.

Ustanovení o zelené nafte zabránilo již jednou prijetí novely zákona o spotrební dani, nebot z tohoto duvodu poslanci obcanských stran vládní návrh nepodporili. Taktéž vcera pri jednání ve výboru všichni poslanci ODS hlasovali proti zákonu jako celku, když se tam dostalo ustanovení o zelené nafte. "Nemohu predjímat,jaké bude hlasování na plénu, protože pri neprijetí této novely by státní rozpocet prišel na príjmové stránce o šest až sedm miliard korun," rekl místopredseda rozpoctového výboru Robert Kolár (ODS). Obdobný postoj zaujímá i ODA. Predseda jejího poslaneckého klubu Ivan Mašek považuje za pravdepodobné, že aliance v prípade prijetí ustanovení o zelené nafte i na plénu zákon nepodporí.

Zavedení zelené nafty pokládá za krok k rešení "drastické situace v zemedelství" predseda výboru pro regionální politiku Václav Grulich (CSSD).


Zdroj: Práce, 19. 9. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 13:55