Agris.cz - agrární portál

V Prachaticích dnes začal 6.ročník lesnické výstavy Euroforest

17. 9. 1997 | ČTK

PRACHATICE 17.zárí (CTK) - Na 32.000 metrech ctverecních výstavní plochy zacal dnes za úcasti 115 vystavovatelu 6.rocník mezinárodní lesnické a myslivecké výstavy Euroforest. Výstava, jejímž cílem je predevším rozvoj obchodního prostredí a predávání odborných informací v ceském lesnictví a myslivosti, je nejvetší akcí svého druhu v zemích východní Evropy.

Podle jednatele porádající firmy Planter Viktora Janauera ocekávají letos organizátori Euroforestu až 8000 návštevníku z rad odborné verejnosti. Pro ne jsou pripraveny odborné semináre, které se budou týkat napríklad nových smeru rozvoje lesního hospodárství, používání norem ISO 9000 v lesním hospodárství nebo softwarových systému pro vlastníky lesu.

Také letos obdrží vybrané exponáty, splnující nejprísnejší kritéria z pohledu technologického, ekologického i z hlediska efektivity jejich použití, ocenení Proforest. Jak uvedl Janauer, melo by ocenení napomoci prezentaci výrobku na lesnickém trhu.

Vrcholem doprovodného programu výstavy bude pátý rocník drevorubecké souteže Šumavský pohár'97, jež se bude konat za úcasti závodníku absolutní svetové špicky, kterí v lonském roce uspeli na mistrovství sveta v nemeckém Oberhofu.

Jakub Sekyra mha


Zdroj: ČTK, 17. 9. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 12:47