Agris.cz - agrární portál

Se zeleninou a ovocem ode dneška obchoduje burza v Mělníce

18. 9. 1997 | ČTK

PRAHA 18.zárí (CTK) - Nové obchodní místo vcetne parketu Obchodní burzy Hradec Králové (OBHK) dnes bylo otevreno v areálu velkoskladu ovoce a zeleniny spolecnosti Tilia s.r.o. v Melníce. CTK to sdelilo tiskové oddelení Ministerstva zemedelství CR.

Melnické obchodní místo OBHK bude celorocne zamereno na burzovní obchodování zejména s ovocem a zeleninou a jeho cílem je priblížit burzovní obchodování zvýšené koncentraci zdroju v oblasti vzniku zemedelských komodit.

Jak pro CTK uvedl komisar plodinových burz CR Jirí Baumruker, snahou burzovních obchodu OBHK-Melník je prizpusobení se možnostem a zpusobum obchodování v bežných evropských podmínkách. Hlavní prioritou je podle nej vcasné zahájení obchodování pro nadcházející podzimní sezónu.

Za stežejní problém oznacil Baumruker vcasné ucelení jakostních partií od více dodavatelu, odber deklarovaných vzorku a okamžité zajištení dopravy vcetne chladírenských kapacit v návaznosti na stávající velkoodberatele, tedy tržnice a velkoprodejny.

OBHK má možnost obchodovat s produkty rostlinné a živocišné výroby, vcetne výrobku vzniklých zpracováním techto produktu. Na této - spíše obchodní než plodinové - burze lze uzavírat jak promptní, tak i termínované nebo opcní obchody. OBHK dává také možnost provádet pomocné obchody, jako napríklad obchody pojištovací, prepravní, zasilatelské, skladovací apod..

Kontakt: OBHK, Malý Borek 2388, tel.: 0206/627746, fax: 0206/ 625 598.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 18. 9. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 11:28