Agris.cz - agrární portál

Valná hromada JČM schválila změny ve statutárních orgánech

25. 9. 1997 | ČTK

CESKÉ BUDEJOVICE 25.zárí (CTK) - Mimorádná valná hromada a.s.Jihoceské mlékárny (JCM) dnes restrukturalizovala statutární orgány spolecnosti, schválila snížení poctu clenu predstavenstva ze sedmi na pet a podnikatelský zámer na zbytek roku 1997 a rok následující. CTK to rekl generální reditel JCM Milan Teplý.

Upresnil, že valná hromada se konala na návrh brokerské spolecnosti Broking, která nyní drží 49 procent akcií nejvetšího ceského zpracovatele mléka. Tento balík, který vlastnila Investicní a Poštovní banka, by mel být posléze preveden na spolecnost manažeru JCM. Vladimír Koubek ze spolecnosti Broking však prohlásil, že proces formování vlastnické struktury bude zrejme trvat dva až tri roky.

Cleny predstavenstva JCM byli dnes zvoleni generální reditel Milan Teplý, Karel Machovec, zástupce spolecnosti Broking Vladimír Zachoval, Bohumil Brabec a Milan Kincl, který je reditelem firmy KHV. Clenem tríclenné dozorcí rady, který bude hájit zájmy zemedelcu, je Jirí Netík.

Teplý rekl, že akcionári zastupující 84 procent akciového kapitálu byli na dnešní mimorádné valné hromade informováni o distribuci, obchodním plánu a vztazích k obchodním retezcum. Byli rovnež seznámeni s dlouhodobou strategií získávání kapitálu a snahami managementu JCM o podporu nákupu a rozširování nákupního rajónu.

"Jsme ochotni uvažovat o príplatcích pro velkoproducenty, nebot v jejich prípade máme samozrejme nižší náklady na dopravu," poznamenal generální reditel.

Poukázal dále na skutecnost, že JCM se v soucasnosti naskýtají možnosti propojení s dalšími potravinárskými firmami, a to i z jiných oblastí než je mlékárenství. Rýsuje se podle neho také príležitost užší spolupráce s jihoceskými firmami jako jsou výrobce obalu Artypa Holubov, od níž JCM odebírají asi 35 procent její produkce, nebo Jednota Ceské Budejovice.

Teplý zduraznil, že nepripadá v úvahu prodej akcií JCM zahranicnímu subjektu. Spolecnost hodlá hrát stabilizující roli v ceském mlékárenství a zemedelcum chce nabízet jistotu v podobe dlouhodobých smluv. "Letošní produkce mléka v CR dosáhne asi 2,3 miliardy litru, ale domnívám se, že by se mela zvýšit na tri miliardy litru," uvedl generální reditel JCM.

Kontakt: Jihoceské mlékárny, a.s., Rudolfovská 83, 370 50 Ceské Budejovice, tel. 038/7311447. Jakub Sekyra mha


Zdroj: ČTK, 25. 9. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 18:04