Agris.cz - agrární portál

Seliko prodalo své podíly v cukrovarech Kojetín a Vrbátky

6. 10. 1997 | ČTK

OLOMOUC 6.ríjna (CTK) - Konzervárenská a lihovarnická spolecnost Seliko, kterou nedávno spolecne s Milem ovládlo seskupení Olpran Group a Emgrup, prodala své akciové podíly ve stredomoravských cukrovarech Kojetín a Vrbátky. Akcie získal Cukrovar Nemcice, který je vlajkovým dceriným podnikem nadnárodní cukrovarnické spolecnosti Eastern Sugar B.V v tuzemsku.

Podle dnes zverejnených údaju Strediska cenných papíru získal Cukrovar Nemcice od Selika necelých 50 procent akcií kojetínského cukrovaru a jeho podíl tak vzrostl na zhruba 90 procent. V Cukrovaru Vrbátky získal nemcický producent cukru 14 procent akcií. Dalších 41,33 procenta jeho akcií vlastní spolecnost Meli.

Nadnárodní spolecnost Eastern Sugar má v Cukrovaru Nemcice necelých 48 procent akcií. Menšinový balík 14 procent akcií vlastní ZOD Roštenice. Eastern Sugar ovládá také další hanácký cukrovar v Brodku u Prerova, ve kterém disponuje 44 procenty akcií.

Eastern Sugar je rovným dílem vlastnen francouzskou spolecností Générale Sucriere a britskou firmou Tate&Lyle.

Petr Behal mha


Zdroj: ČTK, 6. 10. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 08:28