Agris.cz - agrární portál

Východ Německa letos hodlá prodávat pšenici do východní Evropy

6. 10. 1997 | ČTK

BERLÍN 6.ríjna (CTK) - Producenti pšenice z východní cásti Nemecka ocekávají poptávku po obilí ve strední a východní Evrope, prestože oficiální zprávy z regionu uvádejí, že oblast bude sobestacná. Uvedl to dnes nemecký úrad pro zemedelské ceny ZMP ve své pravidelné týdenní zpráve.

"Prodej do východní Evropy bude letos pravdepodobný," píše ZMP ve zpráve, v níž se odvolává na informace od potenciálních kupcu.

Podle revidovaných skliznových údaju letos východní cást Nemecka sklidila 15,1 miliónu tun, v cemž je 6,5 miliónu tun pšenice. Celé Nemecko letos sklidilo 45,4 miliónu tun obilí.

Mimo východ Evropy vidí ZMP exportní šance v zemích Beneluxu, Itálii, Španelsku a Británii. ZMP však varuje nemecké exportéry pred prehnanými idejemi o cenách. Zásoby obilí jsou vysoké, rozcarováním mohou být vysoké náklady na prepravu, napsala agentura Reuter.

pok ple


Zdroj: ČTK, 6. 10. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 13:02