Agris.cz - agrární portál

Lux: ČR čeká sedm miliónů změn v katastru nemovitostí

7. 10. 1997 | ČTK

ÚSTÍ NAD LABEM 6.ríjna (CTK) - Správným krokem vlády, který pomuže stabilizovat výrobu potravin v Ceské republice, je podle Jirího Puršla, generálního reditele spolecnosti Procházka, rozhodnutí o zvýšení státních dotací pro zemedelce. Puršl to dnes uvedl pro CTK.

Dotace zatím nebyly schváleny parlamentem v rámci rozpoctu, a proto podle firmy Procházka, která patrí k nejvetším ceským zpracovatelum masa, pri schvalování rozpoctu pujde i o ceny potravin v celém státe.

Zpracovatelé v letošním roce daleko více komunikují s producenty a spolecne se snaží vytvorit podmínky, aby se v príštích letech neopakovala situace, kdy zemedelci prodávali jatecní zvírata za ceny pod jejich výrobními náklady.

"Poté, aby zemedelci alespon cástecne zvládli hospodarení v letošním roce, jsme byli nuceni zažít cenový šok", poznamenal Puršl. V prubehu srpna až zárí se totiž napríklad ceny vepru zvýšily z 30 korun až na 42 korun za kilogram živé váhy.

Jedním z duležitých kroku je príprava smluv se zemedelci pro príští rok na pevné množství dodávek a cenové rozpetí s garantovanou minimální cenou. Spolecnost Procházka se chystá uzavrít takto postavené smlouvy na približne 60 procent dodávek jatecních prasat a tím chce upevnit spolupráci s prvovýrobci.

Spolecnost Procházka, výrobce a zpracovatel masa, masných výrobku a uzenin zamestnává v závodech v Roudnici nad Labem, Teplicích, Duchcove a Ústí nad Labem na šest set pracovníku. Denne vyprodukují 25 tun masa a 40 tun masných výrobku. Její rocní obrat loni prekrocil 1,2 miliardy korun.

Kontaktní adresa: Spolecnost Procházka, s r.o., marketing, Jatecní 63, 400 84 Ústí nad Labem, tel.:047/5603598.

Marie Zahrádková mha


Zdroj: ČTK, 7. 10. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 14:14