Agris.cz - agrární portál

Olomoucký kraj vydal publikace zaměřené na regionální firmy a produkty

17. 1. 2024 | ČTK

Olomoucký kraj vydal dvě publikace, které mapují místní podnikání a regionální produkci. Kniha Významné firmy Olomouckého kraje prezentuje nejúspěšnější podniky a hlavní zaměstnavatele. Katalog regionální produkce v Olomouckém kraji je zaměřen na propagaci místních výrobků a produktů. ČTK to sdělil hejtman Josef Suchánek (STAN). Publikace vyšly i v elektronické podobě.

"Pro Olomoucký kraj jsou důležité všechny firmy, které dělají poctivou práci a podílí se tak na rozvoji našeho regionu. A stejně důležití jsou i drobní podnikatelé nebo živnostníci, kteří svojí regionální produkcí přispívají k pestrosti a atraktivitě Olomouckého kraje," uvedl Suchánek. Obě knihy mají podle něj za cíl podpořit místní ekonomiku a zvýšit povědomí o kvalitních produktech vyrobených v Olomouckém kraji.

Kniha zaměřená na firmy a podnikatele má dvě stovky stran, na kterých představuje zhruba 170 společností se sídlem v Olomouckém kraji. Publikace podle Suchánka přijde vhod lidem, kteří se poohlížejí po novém zaměstnání, ale také například investorům hledajícím příležitosti pro další rozvoj a podnikání.

V katalogu regionální produkce jsou prezentováni výrobci, kteří se specializují na výrobu a prodej místních produktů. Katalog má kapitoly zaměřené na regionální potraviny, alkoholické a nealkoholické nápoje, masné výrobky, mléčné produkty, ovoce a zeleninu, pekařské produkty i řemeslné výrobky.


Zdroj: ČTK, 17. 1. 2024





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.05.2024 21:10