Agris.cz - agrární portál

Ruský pivovar Baltika smí podle ruského soudu dál používat značky Carlsbergu

20. 12. 2023 | ČTK

Ruský soud dnes rozhodl, že druhý největší ruský výrobce piva Baltika může dál používat značky dánského pivovaru Carlsberg. Rusko přitom letos zabavilo Carlsbergu jeho kontrolní podíl v Baltice a dánský podnik následně ruské firmě zrušil licence na své produkty, napsala agentura Reuters.

Společnost Carlsberg začala po loňském zahájení ruské invaze na Ukrajinu usilovat o prodej své ruské divize Baltika a letos v červnu oznámila, že našla kupce. V červenci však ruský prezident Vladimir Putin nařídil dočasné zabavení podílu Carlsbergu v Baltice.

Šéf Carlsbergu Jacob Aarup-Andersen na podzim státní převzetí ruských aktivit dánského podniku označil za krádež. "Nelze nijak obejít skutečnost, že naše aktivity v Rusku ukradli," prohlásil. "Nebudeme jim pomáhat ve snaze zařídit, aby to vypadalo legitimně," dodal.

Společnost Baltika následně pivovar Carlsberg v Rusku zažalovala o právo pokračovat v používání jeho značek a arbitrážní soud dnes rozhodl v její prospěch. "Požadavku bylo plně vyhověno," citovala ze soudních dokumentů agentura Interfax.


Zdroj: ČTK, 20. 12. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 23:51