Agris.cz - agrární portál

Veletrh Animal Tech a výstavu hospodářských zvířat v Brně navštívilo 50.000 lidí

27. 4. 2023 | ČTK

Veletrh pro živočišnou výrobu Animal Tech a Národní výstavu hospodářských zvířat a další doprovodné akce, které dnes končí na brněnském výstavišti, navštívilo od soboty téměř 50.000 lidí. Na výstavišti se představilo zhruba 300 vystavovatelů z osmi zemí. Návštěvníci si mohli prohlédnout přes 1000 hospodářských zvířat, které jejich majitelé přihlásili do národních šampionátů, soutěžních a chovatelských přehlídek. ČTK to řekla mluvčí veletrhů Dita Brančíková. Akce se naposledy konala předloni, výrazně ji ovlivnila covidová pandemie. Tehdy přišlo 20.000 lidí, především odborníků.

Pořadatelé letos k akci využili pavilony P, F, G1 včetně okolních venkovních ploch, také pavilon Z, který sloužil chovatelům jako zázemí. O víkendu využili i halu G2. "Celková rekordní návštěvnost se projevila hlavně o víkendu. Nejvíce návštěvníků přišlo v neděli, ale velmi dobře byly navštívené i všechny všední dny. Veletrhy měly výrazný mezinárodní přesah, na výstavišti se konalo světové setkání chovatelů plemene skotu charolais, v šampionátech rozhodovali zahraniční rozhodčí a z okolních zemí přijelo velké množství návštěvníků," uvedla Brančíková.

Výstavní plochy určené pro veletrh Animal Tech byly vyprodány. "Vystavovatelé přivezli zejména sortiment související s krmivářstvím, dále zemědělskou, dopravní a manipulační techniku. Návštěvníci ale viděli vše, co souvisí s živočišnou výrobou," shrnul obsah veletrhu ředitel projektu Petr Maliňák.

Na Národní výstavě hospodářských zvířat představili čeští chovatelé 1000 zvířat, především masný a dojný skot. V rámci doprovodného programu se uskutečnily národní šampionáty plemen masného skotu, z dojných plemen se v šampionátech předvedla plemena jersey, brown swiss, holštýnský skot, český strakatý skot. Další plemena se účastnila soutěžních přehlídek. Na výstavu se vrátila i návštěvnická anketa Miss Sympatie, kterou se stala čtyřletá kráva Margarita plemene normande ze statku Zaoral z Čabové.

"S výstavou jsem spokojený velmi, hodně nás překvapila návštěvnost, zvlášť ta víkendová. Za koňáky musím ocenit začátek veletrhu už v sobotu. Na výstavě se ukázalo kolem 140 koní a novinkou na letošní výstavě bylo zařazení kaskadérského čísla ze stáje Trojan. Ze strany výstaviště byl perfektní přístup, měl jsem trochu obavy z nového realizačního týmu, ale tyto obavy byly úplně zbytečné, nový tým je skvělý a vše funguje tak, jak má," uvedl tvůrce expozice koní na Národní výstavě hospodářských zvířat Michal Pejčoch.


Zdroj: ČTK, 27. 4. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 01:08