Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 26.1.2023

27. 1. 2023 | Agris

Využijme potenciál smrkových mlazin založených v minulosti

Smrk ztepilý je v poslední době na ústupu vzhledem k rozsáhlým kalamitám ve smrkových monokulturách. Jeho další pěstování v nižších polohách do 500 m n. m. se považuje za vysoce rizikové i vzhledem k probíhající změně klimatu, která má a bude mít dopad na pěstování lesů.

Vinaři lisovali poslední hrozny z loňské sklizně, bude z nich slámové víno

Poslední hrozny z loňské sklizně v úterý ve Vinařské stodole vinařství Chateau Valtice putovaly do lisu. Více než 100 dní ležely na slámě, kde se z nich odpařovala voda. Klíčové je zdraví hroznů a také dostatečná cukernatost.

Miliony pomohou záchranným stanicím a centrům CITES i farmářům na ochranu stád před vlky. Operační program Životní prostředí vyhlašuje novou výzvu

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) dlouhodobě podporuje kvalitní péči o živočichy v

Obtížná situace. Malí pěstitelé se snaží svou produkci udat na internetové mapě

Malí sedláci a pěstitelé se snaží využít k prosazení své produkce na trhu internet a různé aplikace. Mají to ale těžké. Zákazníci si raději obvykle pohodlně najednou přivezou celý nákup včetně zeleniny z obchodních řetězců.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 27. 1. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 15:38