Agris.cz - agrární portál

Francouzská vláda vyzvala dodavatele energií k větší pomoci pekárnám

4. 1. 2023 | ČTK

Dodavatelé energií ve Francii dostatečně nepomáhají pekárnám řešit problémy s rostoucími náklady na energie. Řekl to dnes francouzský ministr financí Bruno Le Maire. Varoval přitom, že vláda má nástroje k tomu, aby přiměla dodavatele energií plnit závazky vůči státu a podnikům. Neupřesnil však, jaké nástroje má na mysli, informovala agentura Reuters.

"Stát nenechá nikoho na holičkách. Stát své pekaře nezklame," řekl Le Maire na tiskové konferenci. Upozornil, že pekárny se potýkají s problémy v době, kdy se francouzská bageta dostala na seznam kulturního dědictví UNESCO.

Francouzská vláda podle premiérky Élisabeth Borneové plánuje pomoci pekařům i tak, že jim umožní rozložit placení daní na delší období a možná uhradí i jejich náklady na energie "za první měsíce roku". "Francouzský stát dělá svůj díl pomoci pekařům, dodavatelé energií musejí přispět svým dílem," uvedl Le Maire.

Šéf konfederace francouzských pekařů Dominique Anract vyjádřil spokojenost s tím, že vláda se věnuje problémům v tomto odvětví. Vyzval pekaře, aby se snažili využít veškerou dostupnou pomoc. "Nyní očekáváme gesto ze strany dodavatelů energií," dodal.


Zdroj: ČTK, 4. 1. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 04:40