Agris.cz - agrární portál

Den za obnovu lesa je už podzimní tradicí, přijďte

21. 9. 2022 | Lesy České republiky, s. p.

Hradec Králové, 19. září 2022 – Třetí ročník úspěšné celostátní lesnické akce pro veřejnost, Den za obnovu lesa, pořádají Lesy České republiky v sobotu 15. října na 13 místech v zemi, tedy ve všech krajích. Účastníky čeká práce i zábava pro celou rodinu.

Loňského „Dne“ se zúčastnilo třináct tisíc lidí, kteří vysadili téměř 70 tisíc sazenic. I letos se může každý podle svých sil podílet na obnově lesa, pomoci s úklidem klestu nebo opravou oplocenek a dalšími lesnickými pracemi. Na mnoha místech bude k vidění sběr semen ze stojících stromů, měření dřeva, práce s koňmi v lese a lesnická technika v akci.

Letošní houbařské úspěchy jistě přivedou řadu lidí do mykologické poradny a další rádi, tak jako v jiných letech, ochutnají regionální speciality.

„Říká se do třetice všeho dobrého, takže věřím, že se letošní ročník vydaří stejně jako ty předchozí,“ uvedl pověřený generální ředitel Lesů ČR Jiří Groda.

Více se o programu na konkrétních místech dozvíte zde: Sázíme lesy nové generace (sazimelesynovegenerace.cz) a také zde: Klub nového lesa (klubnoveholesa.cz).

A jedno doporučení: Pokud budete chtít sázet, nezapomeňte si vhodné oblečení, pracovní rukavice a pevnou obuv.

Kontakt: Eva Jouklová – tisková mluvčí; Lesy ČR, s.p; +420 725 257 900; eva.jouklova@lesycr.cz


Zdroj: Lesy České republiky, s. p., 21. 9. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 20:20