Agris.cz - agrární portál

Rozvážková společnost Dáme jídlo spustí expresní doručení zboží do 30 minut

20. 7. 2022 | ČTK

Společnost Dáme jídlo v červenci spustí novou službu Dáme rozvoz, která nabídne zákazníkům rozvoz zboží z obchodů a e-shopů do 30 minut. Službu spustí s vybranými partnery během července a postupně ji chce nabízet ve 100 obcích po celé ČR. Novinářům to dnes řekli zástupci vedení společnosti.Od července nabízí doručení zboží z e-shopů do 30 minut společnost Wolt, expresní doručování z obchodů nabízí také firma DoDo nebo společnost Liftago, která spolupracuje například s e-shopem Alza.cz.

Podle generálního ředitele firmy Filipa Fingla na českém trhu služba doručení zboží v den objednání v současnosti tvoří minimum objednávek. "Pokud zákazník chce zboží v daný den, je pro něj poměrně složité a drahé takovou službu obdržet, proto vidíme prostor pro novu službu," poznamenal.

Firma službu definuje jako doručení zboží do hmotnosti deseti kilogramů, jako je například elektronika, oblečení nebo knihy. "Uživatelům dáváme do ruky nástroj, díky kterému mohou mít doma velmi rychle prakticky cokoli," doplnil.

Služba by měla fungovat na principu spolupráce s partnerskými obchody, u kterých zákazník bude mít možnost zvolit si expresní dopravu. Cenu pro zákazníky si budou obchodníci určovat sami, Dáme jídlo bude o cenách pro klienty vyjednávat individuálně.

Podle Firgla má společnost aktuálně kolem 3800 kurýrů. "Snažíme se čím dál více zaměřovat na jednostopá vozidla, využívat skútry a především cyklisty, abychom zlepšovali udržitelnost naší dopravy," uvedl. Dodal, že využití kol ve městech zvyšuje prostupnost kurýrů dopravou a může ovlivnit i rychlost doručení zboží.

Dáme jídlo uvádí, že v současnosti doručí během denní špičky více než 10.000 jídel a dalších položek za hodinu. Dodává, že své služby nabízí 60 procentům české populace.


Zdroj: ČTK, 20. 7. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 13:40