Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 29.6. 2022

30. 6. 2022 | Agris

Vědci se shodují: evropské lesy přežijí, když budou pestré

V minulém týdnu se v Jihlavě na mezinárodní konferenci „FORESTS´ FUTURE 2022 – Consequences of Bark Beetle Calamity in Central Europe“ sešli vědci a lesničtí odborníci z osmi zemí Evropy a diskutovali o průběhu kůrovcové kalamity, obnově lesa na vzniklých velkoplošných holinách i o budoucnosti lesů ve střední Evropě.

Farmáře zatěžuje byrokracie, zaznělo ve Fokusu Václava Moravce

Začít podnikat v zemědělství má smysl, ale je to velmi složité – hlavně kvůli byrokracii. Ve Fokusu Václava Moravce to řekla farmářka Lucie Bošinová. S dalším sedlákem Danielem Pitkem se shodla, že papírování práci na poli či se zvířaty velmi komplikuje.

Komora: Bez kompenzací cen energií hrozí konec malých a středních pekáren

Pokud potravinářské firmy nedostanou od státu kompenzace vysokých cen energií nebo jinou formu podpory, skončí minimálně 15 procent producentů drůbežího a vepřového masa a většina malých a středních pekáren. V tiskové zprávě to včera uvedla Potravinářská komora ČR.

Cena pšenice v Evropě i v USA se zotavuje ze čtyřměsíčního minima

Cena potravinářské pšenice se zotavuje ze čtyřměsíčního minima, na trhu Euronext v Paříži stojí dnes tuna asi 355 eur (8780 Kč). Proti pondělí je to nárůst skoro o 1,5 procenta. Podobně se začala zvyšovat i cena pšenice na komoditní burze CBOT v Chicagu, kde mají vliv hlavně technické faktory, uvedla agentura Reuters.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 30. 6. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 07:50