Agris.cz - agrární portál

Pardubice opět hostily soutěž Chléb roku

16. 6. 2022 | pekarske-technologie.cz

Dny chleba se stejně jako v loňském roce konaly v Pardubicích. Prostory pro vyhlášení 28. ročníku tuzemské pekařské soutěže Chléb roku tentokrát poskytlo výstaviště Ideon, kde měly české pekárny možnost prezentovat svou práci. Celá akce proběhla pod záštitou kardinála Dominika Duky.

Co se hodnotilo?

Prestižního pekařského klání se zúčastnilo celkem 104 vzorků, které soutěžily v pěti kategoriích a ty nejlepší vybíralo 20 zkušených porotců, kteří měli za úkol posoudit nejen chuť, ale i další parametry jako vzhled, kůrku, střídku či vůni.

Ocenění v jednotlivých kategoriích

Vítězové jednotlivých kategorií ponesou titul „Chléb roku“ a 2.-5. místo budou oceněny přízviskem „Chléb vyníkající kvality“. Partnerem soutěže byla již po třinácté společnost Tesco, která se chystá vybrané chleby prodávat v síti svých prodejen.

A zde jsou již vítězové jednotlivých kategorií:

  • Kategorie Chléb roku 900–1200 g má rovnou dva vítěze se stejným počtem bodů. Jsou jimi společnost Beas, a.s. Choustníkovo Hradiště a Pekárna Zelená louka a.s., Herink.
  • Titul v kategorii Chléb roku 500–800 g si odnáší Pekárna Racek, s.r.o. Přerov.
  • Společnost United Bakeries a.s. zabodovala v kategorii Chléb bez hranic.
  • Novinkou roku se pyšní Nopek a.s., Hrušová.
  • Nejvyšší ocenění v kategorii Chléb mladých získal chléb pekárny PEK Group, Znojmo.

Autor: redakce


Zdroj: pekarske-technologie.cz, 16. 6. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 10:23