Agris.cz - agrární portál

Tržnicí Zahrady Čech v Litoměřicích prošlo bezmála 20.000 návštěvníků

12. 4. 2022 | ČTK

Tržnicí Zahrady Čech prošlo bezmála 20.000 návštěvníků. Pětidenní jarní výstava pro zahrádkáře, pěstitele a milovníky přírody, která dnes skončila, se konala na litoměřickém výstavišti po dvouleté pauze. Návštěvnost byla zhruba na 60 procentech oproti roku 2019. ČTK to řekla Michaela Mokrá, ředitelka Městských kulturních zařízení, pod které výstaviště patří.

"Pokles návštěvnosti přičítáme nepřízni počasí, ale troufnu si říct, že celkově měla výstava zvláštní atmosféru. Dopad na ni měla nejen doba covidová, ale i doba, která se zaobírá válečnou situací," uvedla Mokrá v narážce na nynější ruskou invazi na Ukrajinu. Prodejci podle ní byli nicméně spokojeni. "Přišli lidé, kteří si chtěli koupit konkrétní zboží, takže většina lidí si něco odnesla," uvedla.

Nejvyhledávanějším sortimentem byly tradičně květiny, ovocné a okrasné stromy, sadba, osivo a cibuloviny. V nabídce byly zahrádkářské potřeby, zahradní nábytek, zahradní mechanizace a hnojiva. Návštěvníci ocenili také doplňky do interiéru, nábytek a stavební materiál. Vedle tradičního zboží pro dům a zahradu nechyběl doplňkový prodej velikonočních dekorací.

Nadcházející Velikonoce se promítly do programu. Ohlas sklidily ukázky tradičního pletení pomlázek a zdobení kraslic voskem i moderními technikami. Pořadatelé zajistili pro návštěvníky kyvadlovou dopravu z dolního a horního nádraží. "Jsme šťastní, že Tržnice Zahrady Čech je po dvouleté pauze zpět. Podařilo se nám ji připravit v tradičním duchu a téměř totožně, jak byli návštěvníci v předchozích letech zvyklí," uvedla Mokrá. Nejbližší další akcí na výstavišti bude v květnu mezinárodní výstava psů.

fir sd


Zdroj: ČTK, 12. 4. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 10:57