Agris.cz - agrární portál

Veletrhy Silva Regina a Biomasa se letos konají bez zemědělského Techagra

4. 4. 2022 | ČTK

Lesnický a myslivecký veletrh Silva Regina a veletrh obnovitelných zdrojů Biomasa se letos výjimečně konají mimo termín konání zemědělského veletrhu Techagro. Začínají v neděli ve dvou pavilonech brněnského výstaviště a potrvají do středy. Na 15.000 čtverečních metrech se představí 180 vystavovatelů, což je srovnatelné s rokem 2018, kdy se veletrhy uskutečnily naposledy, řekl ČTK mluvčí pořádajících Veletrhů Brno Jaroslav Bílek.

Obvykle se oba veletrhy konají souběžně se zemědělským veletrhem Techagro, ten ale Veletrhy Brno posunuly až na rok 2024. Důvodem posunutí veletrhu je nedostupnost inovativních exponátů, kvůli níž většina členských firem Svazu dovozců zemědělské techniky neměla zájem se letošního ročníku zúčastnit.

Veletrhy Silva Regina a Biomasa se letos naopak rozšíří o obory včelařství, sportovní rybolov a kynologie. "Veletrhu Silva Regina se účastní většina dovozců a výrobců lesnické techniky, kteří působí na českém a slovenském trhu. Obsazeny jsou všechny obory reprezentující kompletní sortiment pro práci v lese. Vystaveny budou harvestory, nakladače, vyvážecí soupravy, lanovky, traktory, řetězové a pásové pily. Vystavovatelé přicházejí také se stroji pro prvotní zpracování dřeva," uvedl obchodní ředitel Veletrhů Brno Jan Kuběna.

Veletrhy obsadí pavilony F a Z a volné plochy v jejich okolí. Na volné ploše K najdou návštěvníci přehlídku desítek hospodářských zvířat, v pavilonu F se uskuteční velká prodejní včelařská výstava a k dostání budou regionální potraviny. V centrální části pavilonu Z budou umístěny stánky věnované myslivosti. Kromě oblečení, příslušenství, zbraní a optiky tam budou vystaveny i myslivecké trofeje.

Část pavilonu Z obsadí veletrh Biomasa, na němž budou mimo jiné vystavené kotle nebo vybavení bioplynových stanic. "V doprovodném programu ve formě přednášek se návštěvníci dozví informace například o využití kůrovcového dřeva, přípravě energetické štěpky, kompostování nebo využití biomasy ve městech, obcích a výrobních provozech," dodal Kuběna.

Veletrhy potrvají do středy, otevřené jsou denně od 9:00 do 18:00, ve středu se brána uzavře o hodinu dříve.

ska kš


Zdroj: ČTK, 4. 4. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 07:41