Agris.cz - agrární portál

Státní Lesy ČR zatím ubytovaly 38 uprchlíků z Ukrajiny, prvním daly práci

22. 3. 2022 | ČTK

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) ve svých zařízeních zatím ubytoval 38 uprchlíků z Ukrajiny. První uprchlíky také podnik zaměstnal na práci v lesích. ČTK to dnes řekla mluvčí podniku Eva Jouklová. Podnik spravuje téměř polovinu lesů v zemi.

Uprchlíkům podnik zařídil ubytování ve svých rekreačních zařízeních a v inspekčních pokojích či bytech na lesních správách ve dvou lokalitách na Vysočině, u Mariánských Lázní a na Choceňsku v Pardubickém kraji. Dalších přibližně 60 míst má podnik pro uprchlíky připravených a další možnosti ubytování pro ně hledá.

Dohodu o pracovní činnosti podnik zatím uzavřel se třemi uprchlíky. "Jde o ženy, pracují na Buchlovicku v okrese Uherské Hradiště. Ubytovány u nás nejsou, bydlí u známých," řekla Jouklová. O zaměstnání dalších uprchlíků podle ní podnik jedná.

Po celém Česku Lesy ČR mohou nabídnout uprchlíkům na práci v lesích stovky míst. "Jde o pěstební práce, úklid lesa, klestu, zalesňování sazenicemi, vyhledávání kůrovcových stromů. Vše podle možností, schopností a po zaučení," uvedla mluvčí. Veškeré pracovní dokumenty má podnik pro zájemce připravené i v ukrajinštině.

Lesy ČR mají kromě ústředí v Hradci Králové zaměstnance v sedmi oblastních ředitelstvích, v šesti lesnických závodech a v 61 lesních správách po celé ČR. Práci dávají asi 4200 lidem.


Zdroj: ČTK, 22. 3. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 04:09