Agris.cz - agrární portál

7.9. 2022 Konference 50 let dlouhodobých polních pokusů ÚKZÚZ

28. 2. 2022 | ÚKZÚZ

Datum:7.9.2022  9:00 – 15:00
Místo konání:Univerzitní kampus, Bohunice
Kontakt:Mgr. Petra Hrabčáková, Ph.D.petra.hrabcakova@ukzuz.cz
Kategorie:Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský pořádá dne 7. září v Brně mezinárodní konferenci 50 LET DLOUHODOBÝCH POLNÍCH POKUSŮ.

ÚKZÚZ sleduje a vyhodnocuje vliv hnojení na plodiny a zároveň jeho dopady na úrodnost či kontaminaci půd již 50 let.   Cílem tohoto dlouhodobého zkoušení je poskytnout optimální doporučení pro zemědělskou praxi tak, aby byla zajištěna produkce v žádoucím množství a kvalitě, péče o půdu i efektivita nákladů při pěstování.

Prostřednictvím konference Vám představíme nejdůležitější výsledky, jak se v průběhu let mění produkce, jak je ovlivněna kvalita zemědělských půd ve vztahu k úrodnosti či kontaminaci a co je potřeba, aby hospodaření s půdou vedlo k zachování jejích produkčních i dalších funkcí. Jen zdravá a úrodná půda poskytne kvalitní a bezpečné potraviny 

Představíme nejen výsledky dlouhodobých sledování ÚKZÚZ, prezentovány budou i výsledky dalších institucí, které se touto problematikou zabývají v České republice a v zahraničí. 

Program konference připravujeme. 


Zdroj: ÚKZÚZ, 28. 2. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 09:09