Agris.cz - agrární portál

Kvůli sněhové bouři z počátku týdne na řecké farmě uhynuly tisíce ryb

28. 1. 2022 | ČTK

Sněhová bouře Elpis, která tento týden paralyzovala část Řecka, způsobila i úhyn desítek tisíc ryb na farmě na severozápadě země. Ryby nepřežily nízké teploty, které se přiblížily nule. Informovala o tom agentura Reuters.

"Nevydržely teplotní šok, odhaduji, že je to tak 50 tun ryb," uvedl zaměstnanec farmy Richo Lagoon, kterou vlastní státní firma. Podle něj jsou v tomto ročním období obvyklé teploty v laguně sedm až osm stupňů. Uhynulé ryby jsou zejména pražmy, které podle agentury Reuters nepřežijí teploty pod čtyři stupně Celsia. Další druhy ryb na farmě nízké teploty vydržely.

Sněhová bouře ochromila začátkem týdne část Řecka, kde kvůli tomu vláda vyhlásila v několika regionech dvoudenní volno, na Krétě volno prodloužila až do dneška. Přívaly sněhu zasypaly i Atény a okolí, na dálničním okruhu kolem řecké metropole kvůli tomu uvázlo přes tisíc aut.

Levicová opozice ve čtvrtek v této souvislosti podala návrh na vyslovení nedůvěry vládě premiéra Kyriakose Mitsotakise, která podle ní situaci nezvládla. Od dnešního večera budou o tom debatovat poslanci, hlasování se očekává v neděli. Pravicový kabinet má ale v parlamentu většinu, takže opozice nemá naději na úspěch.

nob mka


Zdroj: ČTK, 28. 1. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 09:05