Agris.cz - agrární portál

Pořadatelé dnes vyhlásí Vinařství roku opět na galavečeru, loni to bylo on-line

27. 1. 2022 | ČTK

Zástupci Svazu vinařů dnes vyhlásí výsledky dvacátého ročníku soutěže Vinařství roku. Soutěž má devět finalistů ve třech kategoriích, vyhlášeni budou vítězové jednotlivých kategorií i absolutní vítěz soutěže. Po loňské pauze, kdy se předání uskutečnilo pouze on-line, vyhlásí vítěze opět na slavnostním galavečeru, který se uskuteční v sále brněnské hvězdárny. Zároveň bude galavečer přenášen on-line na web a sociální sítě soutěže.

Jednotlivé soutěžní kategorie se dělí podle objemu roční produkce vína. V kategorii malá vinařství, tedy firmy s produkcí do 50.000 litrů za rok, spolu budou stejně jako loni soutěžit Vinařství Piálek & Jäger, Salabka Praha a Vinařství Lacina.

Ze středně velkých firem s produkcí do 250.000 litrů za rok postoupili do finále Thaya vinařství, Reisten a Miroslav Volařík. V kategorii největších podniků, které vyprodukují nad 250.000 litrů ročně, porota nejlépe hodnotila Vinařství Lahofer, Château Valtice - Vinné sklepy Valtice a Nové Vinařství.

Finalisty vybírala porota složená z profesionálů z řad vinohradníků a vinařů, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, odborného tisku, enologie, sommelierství, marketingu, prodeje vína a architektury a designu. Vítěze soutěže vybrala sedmičlenná odborná komise, která navštívila jednotlivá vinařství.

Soutěž pořádá Svaz vinařů ČR s Národním vinařským centrem, za podpory Vinařského fondu a Jihomoravského kraje. Loni hlavní cenu získalo vinařství Sonberk.

ska gcm


Zdroj: ČTK, 27. 1. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 15:19