Agris.cz - agrární portál

Na krůtí farmě na západě Francie se objevila ptačí chřipka

4. 1. 2022 | ČTK

Francouzští veterináři odhalili vysoce patogenní ptačí chřipku na krůtí farmě na západě Francie. Jde o první takový výskyt v regionu, uvedla dnes drůbežářská společnost Anvol s odvoláním na informace zveřejněné místními úřady.

Virus se rozšířil na farmě čítající na 13.000 krocanů ve vesnici Beaufou v departementu Vendée, řekl agentuře Reuters ředitel firmy Anvol Yann Nédélec.

V Evropě v poslední době přibývá nových ohnisek ptačí chřipky jak u volně žijících ptáků, tak v chovech. Bulharské veterinární úřady proto o víkendu začaly utrácet více než 39.000 kuřat ze dvou velkochovů na jihu země.

V Česku v posledních týdnech utráceli veterináři ptáky z několika hejn firmy Rybářství Nové Hrady, v bažantnici na Hodonínsku a ve velkochovu drůbeže v Libotenicích na Litoměřicku. Celkově loni bylo nutné v Česku kvůli nákaze zlikvidovat více než čtvrt milionu kusů drůbeže.


Zdroj: ČTK, 4. 1. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.06.2024 11:33