Agris.cz - agrární portál

Prevence proti ptačí chřipce – informační leták s QR kódem

1. 12. 2021 | SVS ČR

Ptačí chřipka (aviární influenza – AI) je v posledních letech jednou z nákaz, které nejvíce zaměstnávají veterinární dozor v České republice i zahraničí. Jedná se o velmi nebezpečnou nákazu, která je přenášena zejména volně žijícími ptáky a v chovech drůbeže může způsobovat velmi vysoké ztráty. V souvislosti s aktuálně zhoršenou situací ohledně této nákazy v celé Evropě připravila Státní veterinární správa (SVS) informační leták zaměřený na prevenci před zavlečením AI do chovů drůbeže. Leták je v elektronické verzi k dispozici na webu SVS.

SVS distribuuje letáky v tištěné i elektronické podobě prostřednictvím krajských veterinárních správ chovatelům drůbeže i veřejnosti. Leták má s nadhledem upoutat pozornost cílových skupin k problematice ptačí chřipky a seznámit čtenáře se základními principy prevence před zavlečením této nákazy do chovů. Na letáku je také uveden QR kód, který odkazuje na podrobnější informace na webu SVS.


Zdroj: SVS ČR, 1. 12. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 12:52