Agris.cz - agrární portál

Výrobce Nutrilonu loni ztrojnásobil zisk, tržby vzrostly o 8 pct

29. 9. 2021 | ČTK

Firmě Nutricia, výrobci dětských a speciálních výživ Nutrilon nebo Hami, loni stoupl zisk více než trojnásobně na 30,9 milionu Kč. Výnosy vzrostly o zhruba osm procent na 1,56 miliardy Kč. Firma utržila 1,1 miliardy korun v ČR, zbytek v zahraničí, uvádí ve výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin. Společnost je přes další firmy vlastněna francouzskou firmou Danone.

Část firmy se specializovanou výživou loni vykázala nárůst prodejů o 11 procent. Větev portfolia, kam patří dětské výživy do tří let, měla mírný pokles u základních mlék kvůli sílící konkurenci. "Na druhou stranu velice úspěšný rok si užily kategorie zaměřující se na přikrmování kojenců a batolat - především maso-zeleninové příkrmy, kde Hami bylo opět jedničkou trhu," píše společnost. Rostla také kategorie ovocných kapsiček i kategorie výživy pro dospělé.

Tržby české pobočky potravinářské společnosti Danone loni meziročně stouply o devět procent na 1,58 miliardy korun. Zisk se zhruba zdvojnásobil na 52 milionů Kč, uvedla ve své výroční zprávě firma. Prodává například značky Activia, Actimel, Oikos, Kostíci nebo Fantasia. Společnosti podle dokumentu adaptovala na koronavirový "nový normál", loňský rok tak z hlediska byznysu hodnotí jako úspěšný.

drh jw


Zdroj: ČTK, 29. 9. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 23:27