Agris.cz - agrární portál

Společnosti Podravka-Lagris loni vzrostly tržby na 838 milionů Kč

14. 9. 2021 | ČTK

Potravinářské společnosti Podravka-Lagris z Dolní Lhoty u Luhačovic na Zlínsku loni vzrostly tržby na 838 milionů korun, předloni činily 799 milionů korun. Firmě se zvýšil také zisk, a to na 16,7 milionu korun po zdanění, o rok dříve to bylo 13,8 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy zveřejněné na serveru justice.cz.

"Celý loňský rok byl výrazně ovlivněn pandemií. Vyrovnávali jsme se například s velkými výkyvy poptávky nebo navýšením cen surovin. I přes potíže se nám podařilo rozjet nové investice v celkové výši 18 milionů korun, například nový mlýn na mletí bezlepkové mouky. Dobře nastavená protiepidemická opatření znamenala velmi nízkou nemocnost a výrazné omezení se nám vyhnulo," uvedl ve výroční zprávě předseda představenstva Marko Vitelj.

Podravka-Lagris vyrábí, zpracovává a distribuuje potravinářské výrobky pod značkou Lagris, jako jsou rýže, luštěniny, produkty racionální výživy, sůl či bramborové produkty. Pod značkou Podravka dodává v České republice také přísady do jídel, kořenicí směsi, ajvar, rajčatové produkty, bujóny nebo těstoviny, pod značkou Eva sardinky.

Obrat společnosti byl vyšší, než bylo plánováno i než byl v předchozím roce. "Zásluhu na tom měl zejména prodej máku v zahraničí a jarní vlna nákupů rýže a čočky v řetězcích. Bohužel se ale v obou případech jednalo spíše o položky s menší marží, než bychom potřebovali. Nižší marže jsme tak dosáhli zejména kvůli nárůstu vstupních cen surovin a nižšímu prodeji na Gastro kanále, kvůli zavřeným školám," uvádí se ve výroční zprávě.

Ve firmě loni pracovalo 154 lidí, o dva méně než v roce 2019. Společnost Podravka-Lagris je od roku 2002 součástí mezinárodní potravinářské skupiny Podravka sídlící v Chorvatsku.

jmk gcm


Zdroj: ČTK, 14. 9. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 00:36