Souhrn událostí uplynulého dne – 27.7. 2021

Pivovar Bernad vystavil v 1. pol. 169.660 hl piva, proti loňsku o 0,3 pct. méně

Rodinný pivovar Bernard vystavil v prvním pololetí tohoto roku 169.660 hektolitrů piva, meziročně to bylo o zhruba tři desetiny procenta méně. Letošní prodej se podstatně zvýšil v červnu, kdy byly po uvolnění opatření proti šíření koronaviru znovu otevřené hospody a restaurace.

Návratu africkému moru prasat zabrání jen důsledná prevence. Evropský úřad pro bezpečnost potravin spouští informační kampaň

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) ve spolupráci s Odborem bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství připravil informační kampaň Zastavme africký mor prasat. Africký mor prasat (AMP), který představuje nebezpečné, vysoce nakažlivé onemocnění pro domácí i divoká prasata, se v České republice podařilo úspěšně vymýtit.

ČESKÁ ZELENINA MÁ SVOU ZNAČKU

Zelinářská sezona je v plném proudu, sklízejí se všechny tuzemské druhy. Česká zelenina je v tomto období k dostání na všech možných prodejních místech. Jak ale poznat je to skutečně ta pravá nefalšovaná česká produkce?

Vláda odmítla Jurečkův návrh na větší ochranu půdního fondu

Vláda odmítla návrh předsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky na silnější ochranu zemědělského půdního fondu. Negativní stanovisko kabinetu k předloze vyplývá z výsledků jednání dnešního zasedání. Předseda lidovců navrhuje mimo jiné zakázat odnětí nejkvalitnější zemědělské půdy pro výstavbu obchodů, továren nebo skladů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info