Agris.cz - agrární portál

Krnovská škrobárna a Krnovský lihovar mění majitele

26. 7. 2021 | ČTK

Krnovská škrobárna a Krnovský lihovar mění majitele. Stoprocentní podíl ve společnostech ze skupiny cresco&finance koupí společnost ze skupiny Reticulum Holding, respektive MJM agro českého podnikatele Zdeňka Šoustala. Hodnotu transakce strany nechtějí komentovat. ČTK o tom dnes informoval Jan Kubát z mezinárodní poradenské společnosti MiddleCap, která se specializuje na prodeje středně velkých a velkých podniků.

Podle něj obě společnosti vykazují dlouhodobě stabilní hospodářské výsledky s tržbami v souhrnné výši kolem 200 milionů korun a výrazně jejich podnikání nepoznamenala ani koronavirová pandemie. "Podařilo se nám v relativně krátkém čase najít vhodného investora a celý proces dokončit v řádu několika měsíců. Prodávající v uplynulém období efektivně společnost rozvíjel a významně zhodnotil svou investici. Novému vlastníkovi obě firmy zapadají do širokého portfolia dalších zemědělských společností, které vlastní v České republice a na Slovensku," uvedla Sabina Matzenauerová z pražské pobočky MiddleCap.

Krnovská škrobárna navazuje na více než stoletou tradici výroby škrobu v Krnově a je největší českou společností vyrábějící a obchodující s produkty z pšeničného škrobu v Česku. Svoji produkci prodává zahraničním zákazníkům na Slovensko, do Polska, Švýcarska, Maďarska, na Ukrajinu a dalších zemí Evropy. Její odběratelé působí v odlišných průmyslových odvětvích a patří mezi ně například pekárny, výrobci cukrovinek, výrobci masa, konzervárny, cukrovary, papírny nebo zákazníci z mléčného průmyslu. Krnovský lihovar má odbyt zajištěn především u farmaceutických a chemických společností.


Zdroj: ČTK, 26. 7. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 18:15