Agris.cz - agrární portál

Marks & Spencer letos v ČR otevře další prodejnu, nahradí chlazené potraviny

8. 4. 2021 | ČTK

Britský řetězec Marks & Spencer letos plánuje v České republice otevřít další prodejnu a ve stávajících obchodech chce modernizovat prodejní plochy s potravinami. Zároveň ohlásil nahrazení chlazených potravin mraženými, přičemž sortiment mraženého zboží zdvojnásobí. Za rozhodnutím stojí rostoucí poptávka po mražených výrobcích. Reaguje tak ale i na změny v dodávkách produktů z Británie ovlivněné dokončením jejího odchodu z Evropské unie. Společnost o tom dnes informovala ČTK.

Marks & Spencer má v tuzemsku v současné době 16 prodejen. Společnost zatím nezveřejnila, kde otevře svůj 17. obchod, v červenci ale uvede do provozu první zrekonstruovanou prodejnu v pražském OC Nový Smíchov.

Obchody řetězce jsou z nařízení vlády momentálně uzavřené, podle Marks & Spencer se ale výrazná část zákazníků přesunula na internet. Využít mohou vlastního e-shopu Marks & Spencer, kde je k dostání kromě oblečení například i kuchyňské vybavení nebo doplňky do domácnosti. Toto zboží mohou lidé nakoupit také v internetovém obchodě Mall.cz. Potraviny z nabídky Marks & Spencer prodává on-line supermarket Rohlik.cz.

„K obměněné nabídce potravin, kterou dnes oznamujeme, nás vedla významná poptávka zákazníků po našem mraženém sortimentu, zaznamenaná od začátku pandemie společně s probíhajícími výzvami, kterým jsme čelili při dodávkách čerstvých potravin. Po opětovném otevření prodejen budeme moci s jistotou nabídnout úroveň služeb, kterou od nás zákazníci očekávají, a expandovat do rychle rostoucí oblasti trhu s potravinami," uvedl manažer společnosti pro Českou republiku Stephen Smy.

Společnost Marks & Spencer letos slaví 25 let na českém trhu, na který původně vstoupila s módou. Oblečení i dnes představuje 70 procent obratu firmy. Marks and Spencer Czech Republic za uplynulý finanční rok, který trval od 1. dubna 2019 do 31. března loňského roku, vykázal ztrátu 1,9 miliardy korun. V předchozím období činil čistý zisk zhruba 89 milionů korun. Tržby meziročně klesly o 50,4 milionu korun na přibližně 1,7 miliardy korun.


Zdroj: ČTK, 8. 4. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 20:40