Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 7.4. 2021

8. 4. 2021 | Agris

Společné stanovisko zemědělských organizací k protierozní vyhlášce

Na znění protierozní vyhlášky, které bylo zveřejněno minulý týden, pracovali více než dva roky ve společné pracovní skupině zástupci ministerstva životního prostředí, ministerstva zemědělství, a také nevládních zemědělských organizací a odborných institucí.

Pěstitelé jablek s obavami sledují předpověď, která počítá s mrazy

Pěstitelé jablek ve Vilémově na Olomoucku s obavami sledují předpověď počasí na další dny, kdy má v Česku teplota v noci a ráno opět klesat pod bod mrazu. Chladné počasí by totiž mohlo poškodit rašící pupeny jabloní a ohrozit letošní úrodu.

Výskyt hraboše polního v březnu 2021

Z důvodu snížení prahu škodlivosti od 1. března dosáhly hodnoty populací hraboše v březnu v průměru 8,3násobku prahu škodlivosti na celou ČR, což odpovídá počtu 422 aktivních východů z nor na hektar (AVN/ha).

Evropská unie trvá na zákazu vývozu živých měkkýšů z Británie. Neobhajitelné, zní z ostrovů

Ani čtvrt roku po britském odchodu z evropského jednotného trhu a celní unie nekončí tahanice mezi Londýnem a Bruselem. Kromě sporu o vakcíny, finanční regulace a celní kontroly v Severním Irsku se Evropská unie dočkala ostré kritiky i kvůli svému postoji k ostrovním rybářům.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 8. 4. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 08:14