Agris.cz - agrární portál

Zahrada Čech zrušila kvůli pandemii jarní sezonu na výstavišti

16. 3. 2021 | ČTK

Společnost Zahrada Čech zrušila kvůli pandemii koronaviru jarní sezonu na výstavišti v Litoměřicích. S podzimním zahrádkářským veletrhem počítá. ČTK to včera řekla ředitelka společnosti Michaela Mokrá. Loni se na výstavišti z větších akcí konal pouze zářijový veletrh.

Výstaviště brány na jaře tradičně otvírá prodejní výstava Tržnice Zahrady Čech. Letos byla naplánovaná v termínu od 7. do 11. dubna. Neuskuteční se ani další akce, jako je mezinárodní výstava psů, autosalon, gastro festival či hasičské slavnosti. Chybět na výstavišti budou i akce malého charakteru. "Podzimní veletrh jsme už nicméně začali připravovat a počítáme s ním," uvedla Mokrá.

Jako jedna z mála plánovaných akcí na rok 2020 se na litoměřickém výstavišti uskutečnila v září Zahrada Čech. "Na ekonomickém výsledku se podepsal značný pokles návštěvnosti. Počet návštěvníků byl oproti předešlým rokům poloviční, což přisuzujeme obecnému strachu ze současné situace, který z našeho pohledu silně podnítily mediální informace a výroky vládních činitelů v průběhu výstavy," řekl po výstavě ČTK Mokrá. Během devíti dnů přišlo zhruba 45.000 lidí.

Podzimní Zahrada Čech nedokázala nahradit ztráty, které společnosti vznikly kvůli omezení činnosti po zavedení vládních opatření v boji proti koronaviru. Společnosti pomohlo město, které v ní má padesátiprocentní podíl. "A právě kvůli vlastnické struktuře dosáhneme pouze na program antivirus, to je veškerá pomoc od státu," uvedla Mokrá.

Společnost nyní získala zakázku na stavbu velkokapacitních center v Ústeckém kraji. Jedno bude právě v areálu výstaviště v Litoměřicích. V pavilonu G se už nyní očkuje proti covid-19. Ve čtvrtek se v pavilonu D otevře testovací místo pro zvýšení kapacit antigenního testování na Litoměřicku.

Postavena jsou velkokapacitní centra v Litoměřicích a Ústí nad Labem, další se plánují v Mostě a Rumburku na Děčínsku.

Radka Fialová


Zdroj: ČTK, 16. 3. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 14:17