Agris.cz - agrární portál

Rohlik Group získala od investorů asi 5 mld. Kč, bude expandovat

2. 3. 2021 | ČTK

On-line prodejce potravin Rohlik Group získal od investorů 190 milionů eur (asi pět miliard Kč). Finance firmě pomohou k rychlejší expanzi na stávajících trzích, pro plánovaný vstup do Německa, ale i v pokračování investic do technologií a zlepšování služby. Společnost o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Hlavními investory jsou fond Partech, který vznikl v San Francisku a Paříži, a globální společnost Index Ventures. Ta podporuje například potravinářské a logistické start-upy jako Deliveroo, Just Eat a Good Eggs. Dále investice do Rohlik Group poskytly Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD), J&T Banka, nezávislý globální investor Quadrille Capital, česká rodinná investiční kancelář R2G a dosavadní investor Enern.

"Očekáváme, že naše aktivity rozhýbou trh a přinutíme všechny hráče na retailovém trhu zrychlit. Na rozdíl od ostatních hráčů v on-line doručování potravin se nesoustředíme pouze na omezený výběr položek a jejich rychlé dodání, ale chceme uspokojit skutečné potřeby rodin napříč Evropou," uvedl výkonný ředitel skupiny Rohlik Tomáš Čupr.

Rohlik Group uplynulý kalendářní rok uzavřela s obratem přes 300 milionů eur (7,8 miliardy Kč), což je roční nárůst o více než 100 procent, a 750.000 zákazníky. Finanční rok jí končí v dubnu. Rohlik.cz funguje v České republice od roku 2014, předloni vstoupila společnost na maďarský trh, loni v prosinci do Rakouska a v následujících měsících zahájí pod značkou Knuspr.de prodej v sousedním Německu.

On-line supermarket Rohlik je součástí společnosti Velká pecka, ve které většinový podíl vlastní podnikatel Tomáš Čupr. Partnerem je investiční skupina Miton.


Zdroj: ČTK, 2. 3. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 07:32