Agris.cz - agrární portál

Celníci v Ohiu objevili cereálie obalené v kokainu

22. 2. 2021 | ČTK

S neobvyklou přísadou v cereáliích se setkali celníci v americkém státě Ohio, oblíbené snídaňové jídlo bylo místo cukru či skořice obaleno v kokainu, uvedla agentura AP. Zásilka byla zadržena na začátku února.

Celní úřady v Cincinnati na jihu státu objevily 20 kilogramů kokainových lupínků v zásilce, která mířila z Peru do Hongkongu. Na přítomnost drog celníky upozornil speciálně vycvičený pes. Balík s cereáliemi obsahoval bílý prášek a jednotlivé lupínky byly potažené našedlou hmotou. Testy prokázaly, že v obou případech jde o kokain.

Podle šéfa celního úřadu Richarda Gillespieho se pašeráci snaží drogy zamaskovat v čemkoliv, co si jen dokážeme představit.

Loni v prosinci například turečtí celníci zadrželi na letišti v Istanbulu kokain pašovaný z Kolumbie v obrázcích fotbalové legendy Diega Maradony. V listopadu kolumbijská policie v Cali odhalila, že členové tamního kartelu pašují kokain za hranice v prsních impantátech, které voperují svým kurýrkám. Z Mexika je zas znám případ, kdy se balíčky kokainu pašovaly v barelech s chilli omáčkou, a celníci v Los Angeles našli kokain i ve velikonočních vajíčkách - udivilo je totiž, že vajíčka veze muž z Kolumbie dva dny před Vánoci.


Zdroj: ČTK, 22. 2. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 13:49