Agris.cz - agrární portál

Danone koupí výrobce veganských potravin Earth Island

20. 2. 2021 | ČTK

Francouzská potravinářská společnost Danone se dohodla na převzetí amerického výrobce jídla zaměřeného na vegany a vegetariány Earth Island. Dohoda má pomoci francouzské skupině splnit plán zvýšení prodeje rostlinných potraviny do roku 2025 na pět miliard eur (106,8 miliardy Kč) ze současných dvou miliard. Finanční podmínky dohody firmy nezveřejnily, uvedla dnes agentura Reuters.

Earth Island byla založena v roce 1988 a patří mezi průkopníky ve výrobě rostlinných potravin v USA. Vlastní značky jako Follow Your Heart a Vegenaise. Danone uvedla, že Earth Island bude jako součást skupiny schopna urychlit růst své značky Follow Your Heart na národní i mezinárodní úrovni spolu s nejznámějšími rostlinnými značkami Danone, kterými jsou Alpro, Silk a So Delicious Dairy Free.

Danone je největším výrobcem jogurtů na světě, patří ji ale mimo jiné také značky balené vody Evian a Badoit. V roce 2017 firma koupila za 12,5 miliardy USD amerického výrobce biopotravin WhiteWave s cílem odpovědět na přesun spotřebitelů ke zdravějšímu stravování.

Francouzský podnik dnes také uvedl, že letošní rok bude rokem oživení z koronavirové krize, která negativně zasáhla její zisk a tržby za loňský rok. Od druhého čtvrtletí Danone očekává návrat k růstu tržeb, návrat k růstu zisku pak od druhé poloviny roku. Firma ale upozornila, že první čtvrtletí bude ještě obtížné.

Za loňský rok se srovnatelné tržby firmy Danone snížily o 1,5 procenta. Důvodem byl převážně slabší prodej balené vody restauracím a kojenecké výživy. Analytici čekali pokles o 1,6 procenta.


Zdroj: ČTK, 20. 2. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 23:31