Agris.cz - agrární portál

Kvůli epidemii byla zrušena jarní přehlídka květin Flora Olomouc

19. 2. 2021 | ČTK

Výstaviště Flora kvůli epidemii nového koronaviru zrušilo jarní etapu největší a nejstarší tuzemské květinové výstavy Flora Olomouc, kterou mělo hostit na konci dubna. Uspořádá pouze víkendové zahradnické trhy. ČTK to dnes sdělila ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková. Jarní etapa Flory byla kvůli koronaviru zrušena už loni, poprvé za 60 let její existence. Loni se konala pouze letní a podzimní varianta výstavy Flora.

Jarní etapu výstavy květin Flora Olomouc v několika pavilonech a okolních parcích každoročně navštěvují desítky tisíc lidí. Oblíbená je zejména mezi zahrádkáři, kteří na výstavě mohou před začátkem jarní sezony nakoupit sadbu a pomůcky.

"Jarní Flora se letos měla konat koncem dubna, ale vzhledem k vývoji pandemie koronaviru jsme nuceni výstavu zrušit. Situace se nevyvíjí dobře, počet nakažených lidí neklesá a výrazné rozvolňování přísných opatření se zatím nechystá. Netušíme tedy, kdy budeme moci pořádat velké akce typu Flora," uvedla Fuglíčková.

Součástí jarní výstavy bývají venkovní zahradnické trhy. "Klasická jarní výstava Flora se sice konat nebude, ale protože nechceme návštěvníky připravit o možnost nakoupit vše potřebné pro své zahrádky či balkony, rozhodli jsme se uspořádat alespoň víkendové zahradnické trhy, na které bude vstup zdarma," podotkla manažerka trhů Zuzana Chalupová.

Víkendové zahradnické trhy budou na přelomu dubna a května ve třech termínech v okolí pavilonu A ve Smetanových sadech. Nabídnou široký sortiment zeleninové a květinové přísady, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků a zahradnických pomůcek a potřeb.

Loni byly na Výstavišti Flora za přísných hygienických opatření až letní a podzimní etapy výstavy Flora. Rozmístění stánků a expozic zamezilo kumulaci návštěvníků a bylo možné dodržet rozestupy. Pracovníci kontrolovali nošení roušek v pavilonech a regulovali počet návštěvníků pavilonu A pomocí kamer. Kapacita hlavního pavilonu byla omezena na 500 lidí, menších pavilonů na 100 lidí.


Zdroj: ČTK, 19. 2. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 22:32