Agris.cz - agrární portál

Německá ministryně vyzvala obyvatele, aby nehromadili potraviny

18. 2. 2021 | ČTK

Obnovení stálých kontrol na hranicích s Českou republikou a rakouskou spolkovou zemí Tyrolsko nijak neohrožuje dodávky potravin do Německa, hromadění zásob je proto nerozumné a nesolidární. V rozhovoru s médii skupiny Funke to dnes prohlásila německá ministryně výživy a zemědělství Julia Klöcknerová.

"Ke křečkování není jediný důvod," řekla Klöcknerová, podle které dodavatelské řetězce narušeny nebyly, a zásobování funguje. "Kdo i tak hromadí, chová se nejen nelogicky, ale také nesolidárně," uvedla.

Ministryně v rozhovoru poukázala na zkušenosti z loňského jara, kdy uzavřené hranice také nezpůsobily výpadky v zásobování potravinami. Upozornila rovněž, že německé opatření o zákazu přeshraniční přepravy se netýká dovozu potravin. Německo v úterý prodloužilo do 3. března nařízení, které zakazuje leteckým, autobusovým či železničním dopravců přepravovat do země cestující z oblastí s výskytem nebezpečných mutací koronaviru. Výjimka platí jen pro občany Německa, pro pasažéry, kteří v Německu žijí, a pro ty, kteří cestují z humanitárních důvodů. Za oblast s mutacemi Německo od neděle považuje Českou republiku a také rakouskou spolkovou zemi Tyrolsko.

Aleš Zápotocký


Zdroj: ČTK, 18. 2. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 10:28