Agris.cz - agrární portál

MZe chce znovu přispět na výstavu Natura Viva 5,4 milionu Kč

8. 2. 2021 | ČTK

Ministerstvo zemědělství chce přispět na letošní výstavu Natura Viva 5,4 milionu korun bez DPH. Uskuteční se, pokud to epidemická situace dovolí. Stejnou částku chtělo ministerstvo dát i na loňský ročník, který se ale právě kvůli pandemii nového koronaviru nekonal. Uvádí to ministerský dokument, který v pondělí dostane pro informaci vláda. Zakázku, která je v režimu jednacího řízení bez uveřejnění, chce úřad zadat Výstavišti Lysá nad Labem.

"Původní záměr pořádat tuto výstavu jako jubilejní pětiletou periodickou výstavu s mezinárodní účastí v roce 2020 přerušila mimořádná situace s pandemií covidu-19 a akce byla přesunuta na následující rok. Pro rok 2021 je očekávání, pokud to podmínky dovolí, že proběhne 26. ročník. Tento ročník by měl být s mezinárodní účastí a s výstavou trofejí zvěře za posledních šest let," uvádí dokument.

Cena zakázky je stanovena na základě předchozích jubilejních ročníků - v roce 2005 přispělo ministerstvo 4,7 milionu Kč, například v roce 2015 pak šesti miliony korun.

Na přehlídce bude vystaveno přes 1000 trofejí a veřejnost má možnost celorepublikově zhodnotit chov všech druhů spárkaté zvěře. "Vzhledem k tomu, že se v rámci přehlídky trofejí vyhotovuje katalog trofejí, je možné zpětně od roku 2000 sledovat vývoj kvality českých trofejí a zhodnotit myslivecké hospodaření se zvěří. Bez výstavy by takové zhodnocení nebylo možné," vysvětluje úřad jeden z důvodů, proč je třeba dostat mezi širokou veřejnost informace o aktuálních problémech.

Předloni činilo vstupné na výstavu 160 korun, důchodci a děti platili 120 korun. Vstupné bylo proti předchozímu ročníku o 40 korun vyšší.


Zdroj: ČTK, 8. 2. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 06:01