Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 27. 1. 2021

28. 1. 2021 | Agris

Sněmovna dala šanci novele k omezení invazivních druhů

Sněmovna dala šanci novele, která má omezit šíření invazních druhů rostlin a živočichů v Česku. Reaguje na unijní nařízení a má vytvořit rámec pro opatření potřebná k prevenci zavlečení invazních druhů a k regulaci těch, které už se v České republice rozšířily.

Ptačí chřipka je v dalších jihočeských lokalitách, budou zákazy

Ptačí chřipka se dnes potvrdila v dalších dvou lokalitách v jižních Čechách. V obou šlo o volně žijící drůbež a virus H5N8, sdělili dnes ČTK zástupci Státní veterinární správy (SVS). Jedna je na kraji Českých Budějovic, druhá v Hradišti u Písku.

Covidový rok byl pro Budvar rekordní. Vyrobil nejvíc piva za 125 let

Jaká krize? Národní pivovar Budějovický Budvar loni vyrobil nejvíc piva ve své historii. Rekordní jsou i samotné tržby z piva. Celý pivní trh se přitom kvůli uzavření gastra silně propadne. Přijde až o čtyři miliardy korun.

Ovocných sadů v ČR dál ubývá, nové výsadby mimořádně nízké

Plochy ovocných sadů v České republice loni dál klesly. Ubylo jich o pět procent na 13.344 hektarů. Nová výsadba byla loni jednou z nejnižších za poslední léta. Od roku 2011 se plochy sadů snížily o 27 procent z tehdejších téměř 18.200 hektarů, vyplývá ze Situační a výhledové zprávy k ovoci ministerstva zemědělství.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 28. 1. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 09:37