Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 21.1. 2021

22. 1. 2021 | Agris

Zahrádkáři budou mít svůj zákon, schválila ho Sněmovna

Sněmovna včera schválila zahrádkářský zákon, který má za cíl především upravit postavení a veřejnou prospěšnost zahrádkářského hnutí v českém právním řádu. Zákon upravuje například zahrádkářské osady nebo podmínky pachtu pozemků. Předchozí tři pokusy prosadit takovýto zákon nebyly úspěšné.

Zázrak jménem propolis. Včelí "dezinfekce" posílí imunitu

Silnější imunita, žádné afty v ústech ani bolest v krku. A k tomu silně hojivý účinek. Pokud jste dosud z včelích produktů znali pouze med, měli byste se seznámit s propolisem. Tato včelí "dezinfekce" totiž překonává med v pozitivních účincích hned několikanásobně.

Soběstačné Česko? Možná před 400 lety. Datový přehled ukazuje, co sníme i co vyvezeme

Které potraviny pokryjí spotřebu Čechů bez "pomoci" ciziny? Čeho vlastně nejvíce dovážíme a co naopak ve velkém vyvážíme? On-line deník Aktuálně.cz porovnal data statistiků, ministerstva i celní správy, aby zjistil, jak je na tom Česko s takzvanou potravinovou soběstačností, tedy nezávislostí na externích zdrojích.

Na pulty míří neotřelá kombinace chleba a ovocných plodů

Obchodní řetězec Penny se po uvedení chleba ze cvrčků pokusil o další unikátní experiment a kombinuje tak běžnou potravinu jako je chléb s hlohem peřenoklaným. Penny tak reaguje na zvyšující se poptávku zákazníků po zdravém pečivu a nabízí jim navíc ještě originální produkt, který není nikde jinde k dostání.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 22. 1. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 20:49