Agris.cz - agrární portál

ÚOHS povolil vstup francouzského investora do e-shopu Rohlik.cz

21. 1. 2021 | ČTK

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil vstup francouzského investora Partech Partners SAS do společnosti Velká Pecka, která provozuje on-line supermarket Rohlik.cz. Úřad o tom dnes informoval v tiskové zprávě.

"K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti on-line maloobchodního prodeje potravinářského a nepotravinářského zboží denní potřeby," uvedl úřad ve zprávě. Francouzská společnost bude firmu kontrolovat společně s jejím většinovým majitelem Tomášem Čuprem.

E-shop Rohlik provozuje firma Velká pecka, ve které Čupr vlastní většinový podíl. Partnerem je investiční skupina Miton. V roce 2019 Rohlik.cz zvýšil meziročně obrat o 60 procent na více než čtyři miliardy korun. Obchodu také vzrostl oproti roku 2018 více než dvojnásobně provozní zisk EBITDA na 60 milionů.

Letošní rok bude pravděpodobně kvůli pandemii koronaviru ještě úspěšnější, zájem o on-line nákup potravin se významně zvýšil a Rohlik.cz na stoupající poptávku reagoval zvýšením svých kapacit. V Praze otevřel druhý sklad a v Brně se přestěhoval do větších prostor v nových halách v bývalém areálu Zetoru v Líšni.


Zdroj: ČTK, 21. 1. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 14:40